چمران: شورا‌های شهر و روستا، انعکاس خواست و سلیقه مردم هستند رئیس دیوان عالی کشور: سبقت در خدمت باید فرهنگ غالب در نظام شورایی کشور باشد آموزش ایمنی و مواجهه با حریق برای ۱۲۴ هزار شهروند مشهدی گپ و گفت با میراث دار سنت پرورش اسب یورقه در مهدی آباد| ما که هرچه بردیم، با رفقا خوردیم   شهروند خبرنگار | درخواست به‌سازی پیاده‌رو «ابرار ۱۰» در مشهد + پاسخ سرویس‌دهی رایگان خط‌۲ قطارشهری مشهد در روز شهادت امام‌جعفرصادق‌(ع) اعمال‌قانون ۱۸۱۸ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۶۱ دستگاه خودروی متخلف توقیف شدند (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) دردسر‌های بودار همسایگی با انبار‌های خانگی | دپوی ضایعات در منازل مسکونی شهرک صابر مشهد ایست‌کار‌های مشهد، الگوی کشور | بیمه کارگران ایست‌کار‌ها در اولویت باشد هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار گرفت (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) احداث ۱۴ بوستان بزرگ در شهر مشهد | پروژه‌های زودبازده‌ برای محرومیت‌زدایی از حاشیه شهر ترافیک سنگین در بولوار ملک‌آباد و وکیل‌آباد مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) حاجی بگلو: رویکرد و نگاه شورای ششم، تحقق عدالت‌محوری در مشهد است سردار رادان در مشهد: قسم به خون شهدا که حافظ سنگر حجاب هستیم| توطئه عریانی و برهنگی، برنامه نفوذ دشمن برای براندازی است مشهدالرضا(ع)، هم‌صدا با طنین حجاب و غیرت | اجتماع باشکوه حمایت از «طرح نور فراجا» برگزار شد + فیلم بلاتکلیفی ۴۵۰‌هزار هکتار از اراضی ملی خراسان رضوی شهروند خبرنگار | درخواست ترمیم آسفالت در بلوار شهید آوینی مشهد + پاسخ شهردار مشهد: کلان‌شهر مشهد در زمینه هوشمندسازی پیشرو است هوای هشت منطقه کلانشهر مشهد امروز پاک است (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

۴ گسل فعال مشهد را تهدید می‌کند | ضرورت ارتقای آگاهی مردم برای ایمن سازی

  • کد خبر: ۸۸۸۱۶
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۹
۴ گسل فعال مشهد را تهدید می‌کند | ضرورت ارتقای آگاهی مردم برای ایمن سازی
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد گفت: مشهد ۴گسل اصلی دارد که از لحاظ وقوع بلایای طبیعی به غیر از حوادث انسانی، ضرورت ایمن سازی شهر و ساختمان‌ها را دوچندان کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نقل از تسنیم، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد گفت: مشهد ۴گسل اصلی دارد که از لحاظ وقوع بلایای طبیعی به غیر از حوادث انسانی، ضرورت ایمن سازی شهر و ساختمان‌ها را دوچندان کرده است.

حمید ضمیری افزود: بروز حادثه ساختمان پلاسکو تلنگری برای مالکان و به ویژه مسئولان است که قبل و هنگام بروز حوادث و سوانح از همه ظرفیت‌ها و امکانات برای مقابله با بحران و آسیب بهره گیرند.

وی با بیان اینکه هر قطعه از ساختمان دارای عمر مفیدی است که بر مبنای نوع مصالح، تأسیسات برقی و مکانیکی تعریف شده است، افزود: طبق مصوبه شورای شهر در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۹۳، همه واحد‌های صنفی و مکان‌های پرخطر باید شناسنامه ایمنی (تأییدیه ایمنی) از طریق سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهیه کنند.

همچنین طبق طرح مصوب شورای شهر در تاریخ ۵ بهمن ۱۳۹۵، شهرداری مکلف است هر ۳ ماه یک بار به مراکز، ساختمان‌ها و مجتمع‌های تجاری و مسکونی بدون استاندارد‌های آتش نشانی، اخطار رسمی را ابلاغ کند.

ضمیری تصریح کرد: کشور‌هایی که از لحاظ فنی و قوانین صنعت ساختمان پیشرفته‌تر هستند، بودجه‌ای سالانه به بازرسی‌های فنی دوره‌ای از ساختمان‌ها برای بررسی و ارائه گزارش تخصیص می‌دهند.

وی با بیان اینکه زلزله از مهم‌ترین حوادثی است که مشهد را تهدید می‌کند، گفت: باید در ساختمان سازی از کارشناسان باتجربه و کاردان استفاده شود. زمان به کارگیری نوع مصالح غیراستاندارد به پایان رسیده است و در ساختمان سازی باید از مناسب‌ترین مصالح و از کارشناسان خبره هر رشته تخصصی استفاده کرد.

باید مسئولان شهری تجهیزات آتش نشانی و امدادی را به روز کنند و ارتقا دهند. باید قبول کرد که مشکلات و حوادثی در کنار و نزدیکی شهر‌ها و ساختمان‌ها هستند که ضروری است به صورت علمی با آن‌ها برخورد و آمادگی لازم را برای رویارویی با آن‌ها ایجاد کرد.

ضرورت ارتقای آگاهی مردم برای ایمن سازی

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر مشهد گفت: یکی از ابزار‌های مهم در ایمن سازی شهر‌ها و ساختمان ها، ارتقای آگاهی مردم و فرهنگ سازی آنان در استفاده از مصالح مرغوب در همه مراحل ساخت وساز است.

ایران با موقعیت خاص جغرافیایی و قرارگیری روی گسل‌ها و کمربند‌های فعال لرزه‌ای به عنوان کشوری در معرض زلزله و تهدیدات طبیعی و البته قابل کنترل قرار دارد. بیش از نیمی از مساحت کشور با خطر نسبی متوسط و زیاد زلزله روبه روست و ساختمان‌های غیرایمن با خسارات احتمالی و جدی مالی و جانی تهدید می‌شوند.

وی افزود: تشکیلات مدیریت بحران در حوادث و سوانح طبیعی و غیرطبیعی در کشور وجود دارد، اما مدیریت دانش برای کاهش خسارت ناشی از حوادث و مدیریت یکپارچه بعد از آن وجود ندارد. ایمن سازی و مقاوم سازی مدارس، ساختمان‌های تجاری، اداری، مسکونی و بیمارستان‌ها و ساختمان‌هایی که به نحوی در مدیریت بحران در حوادث نقش تعیین کننده دارند، در سطح کشور ضروری و اجتناب ناپذیر است.

ضمیری ادامه داد: نکته مهم و چالش برانگیز دیگر، هماهنگ نبودن دستگاه‌های متولی امر مسکن و وجود متولیان متعدد با قوانین و راهبرد‌های گوناگون است. این امر سبب شده است ضوابط شهرسازی و مقررات ملی به طور کامل اجرایی نشود و ساختار‌های مدیریت شهری خدشه دار شود و ساختمانی که باید عمر مفید آن بر مبنای سطح خطر ۵۰ سال باشد، عمرش به کمتر از ۲۰ سال برسد.

وی با بیان اینکه نظر به چالش‌های جدی موجود ضوابط معماری و شهرسازی و طرح‌های تفصیلی و جامع شهری باید در کوتاه‌ترین زمان و با توجه به وضعیت موجود کشور کارشناسی و به روز شود، ادامه داد: توجه به ایمن سازی و بهسازی لرزه‌ای ساختمان‌های آسیب پذیر و رعایت ضوابط شهرسازی و معماری و مقررات ملی ساختمان در ساختمان‌های جدید به عنوان یک راهبرد در امر ساخت وساز باید برای مردم فرهنگ سازی شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->